Zašto je rekonstrukcija dela Ratarske ulice u Užicu trajala dva i po meseca 1Ratarska ulica/Foto: Grad Užice

Dva i po meseca od početka radova, rekonstrukcija dela Ratarske ulice u Užicu konačno će se završiti.

Rekonstrukcija oko 230 metara ulice je koštala je 23 miliona dinara.

Radovi su  počeli 1. septembra ove godine, a rok za završetak, kako su tada obećali čelnici JP Užice razvoj, trebalo je da bude 60 radnih dana.

Zbog probijenog roka, otežanog sabraćaja i drugih problema, stanari te ulice su negodovali, a reagovao je i užički odbor Strake slobode i pravde i naveo da to „nije usamljeni slučaj, već uobičajena praksa za sve radove u organizaciji lokalne samouprave Užica“ i da je „dokaz opšteg javašluka, nesposobnosti i neorganizacije”.

Izgradnja kišne kanalizacije, nakon tendera koji je sprovela Uprava za javne nabavke, poverena je privatnom preduzeću Uragan iz Užica.

Za asfaltiranje dela ulice je angažovano lokalno JKP Niskogradnja.

Zašto je rekonstrukcija dela Ratarske ulice u Užicu trajala dva i po meseca 2
Miloš Milivojević/Foto: N. Kovačević

Miloš Milivojević, direktor JP Užice razvoj, kaže za Danas da radovi nisu kasnili, jer je iskorišćena prilika da se, nakon izgradnje kišne kanalizacije, zamene i azbestne vododvodne cevi, što je obavilo užičko JKP Vodovod i to je koštalo oko 3,5 mliona dinara.

„To je odlučeno naknadno, kako ne bismo došli u situaciju da dva puta asfaltiramo isti deo ulice“, kazao je direktor JP Užice.

On je naveo da Vodovod „nije mogao da počne svoj deo posla, dok Uragan ne završi gradnju kišne kanalizacije“.

„Vodovod je dao rok od 35 radnih dana, ali to preduzeće i firma Uragan nisu mogli istovremeno da rade, jer nije bilo moguće da, u isto vreme, njihove mašine budu na jednoj traci ulice, pošto je druga traka morala da bude otvorena za saobraćaj“, kazao je Milivojević i istakao da je firma Uragan „na vreme obavila ugovorene obaveze“.

On je za sledeću godinu najavio nastavak rekonstrukcije drugog dela iste ulice, od mosta do obližnje baždarnice.

„Za te radove, u gradskom budžetu za narednu godinu, planirano je 15 miliona dinara“, rekao je za Danas Milivojević.

Zašto je rekonstrukcija dela Ratarske ulice u Užicu trajala dva i po meseca 3
Duško Ljujić/Foto: N Kovačević

Duško Ljujić, direktor Vodovoda, objasnio je da je, osim zamene vodovodne linije, zamenjeno i svih 26 priključaka, te da je za jedan mesec postavljeno ukupno oko 500 metara vododovnih cevi, poručivši da će „građani, iako su negodovali, sada biti zadovoljni“.

“Vodovod je izveo radove vredne oko 3,5 miliona dinara, čime je obezbeđeno kvalitetnije snabdevanje vodom u ovom delu ulice. Iako su građani negodovali tokom izvođenja radova, siguran sam u to da će, kada ulica bude u funkciji, biti veoma zadovoljni”, poručio je Ljujić.

Zašto je rekonstrukcija dela Ratarske ulice u Užicu trajala dva i po meseca 4
Snežana Milutinović/ Foto: N. Kovačević

Snežana Milutinović, direktorka JKP Niskogradnja“, najavila je da će se asfaltiranje završiti do petka, 16. decembra.

„Biće postavljeno oko 2. 500 kvadrata asfalta u dva sloja, a pre asfaltiranja je izgrađena kišna kanalizacija i zamenjena podloga. Deo ivičnjaka je popravljen, a deo zamenjen novim, tako da sada imamo u potpunosti rekonstruisan deo  ulice koja će, nadam se do petka biti u funkciji”, poručila je direktorka  „Niskogradnje“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari