Ako je tačno da u MUP Srbije postoji službena beleška o planiranom atentatu na mene, još od pre dva meseca, zašto je to skrivano od nas? Uputili smo sve što treba, ali imamo potpuno poverenje samo u svevišnjeg i u nikog više, rekao je glavni muftija Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamer Zukorlić na tribini „Izolacija kriminala – temelj opstanka zajednice“.

On je ocenio da su ministar Rasim Ljajić i njegov saradnik Meho Omerović, član Odbora za bezbednost Skupštine Srbije, svojim „besmislenim i brzopletim komentarima pokazali visok stepen nervoze“ i da „to pokazuje da bi mogli imati veze s tim“.

– Cela situacija je više od predizbornog trika, to je terorisanje naroda. U mom slučaju oni se nadaju da bi me zabrinuli do te mere da prestanem da radim ovo što radim, da počnem da se bavim samim sobom, a da prestanem da se bavim njima. To mi ne pada napamet. Oni su moja tema, a ja sam briga mog gospodara – naglasio je muftija Zukorlić.

On je negirao da se oglašavao na Fejsbuku, tvrdeći da tamo nije „privirio“.

– Nemam vremena, jedva stižem da klanjam i jedem. Omladina Sandžaka napravila je grupu i dala joj ime „muftija“. Naravno, kao javna ličnost ne mogu zabraniti da se moje ime koristi. Tamo stoji da grupom rukovodi omladina Sandžaka. Oni znaju da to nisam rekao, a nekoliko dana su to tretirali kao moju izjavu – istakao je muftija Zukorlić. Srpskom narodu je poručio da mu opasnost nisu „ni bošnjački, ni turski, ni albanski narod, već su mu opasnost njegove političke i intelektualne elite“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari