Zašto se Vučić prepoznao u liku Hitlera?

Oštri napadi predsednika države, Pokrajinske vlade, Ministarstva kulture i čelnika vladajuće SNS na list "Danas" zbog karikature

Ostavite komentar


  1. Zlo je ušlo na ovu teritoriju 1991. godine osnivanjem i instaliranjem „(Ne)zatvorenog društva“.

  2. Evo … Da li je karikatura primerena? Nije, naravno. Da li novinari smeju ili jesu hrabri, ne narocito. Koliko god ovima na vlasti treba da nauce da trpe kritiku, tako i kriticari treba da nauce da je legitimno da bilo ko moze da uzvrati kritiku.

  3. Doista, moram nevoljno priznati da se u načelu slažem sa Martinoviće dr Aleksandrom, Koraksova, kao i on, i ja znam koga na ovoj karikaturi predstavlja Adolf Hitler. Doduše ja ne znam nqa koga milsi uvaženi doktor nauka, ali znam na koga ja mislim. I da, Koraks jeste celoj Srbiji lupio šamar, samo šamar otrežnjenja, mada, sve će biti da je to jalova rabota, oni koji su se otreznili već su poodavno u emigraciji, oni koji se osvešćuju spremaju se za emigraciju a onio koji ostaju, pa, njima je sve jedno, bili ili ne bli osvešćeni, oni verovatno nemaju mogućnost iz ovog ili onog razloga da emigriraju. Jedino su spokojni članovi (s)orabijske (n)eofašističke (s)tranke, njihovo je carstvo nebesko što bi im rekao svetosavski ideolog Nikoletina mali nindža Velimirović, koji bi pristao da se ‘ladno ljuljuška u Hićinom doktrinarnom naručju. A to što ministar kulture ima snažan poriv da malo opere pinkoidne rijaliti tragove ovom zgodon, za svaku je pohvalu a i razumem ga, mesto direktora Muzeja Nikole Tesle je popunjeno, ccccc

    1. Svaka cast na komentaru. Stojim iz svake Vase reci.
      Neko mora da kaze gde smo i sta smo posle 30 godina lutanja, a to je da fasizam jeste na delu u Srbiji. Vuciceva, Daciceva, Vulinova retorika (i njihovih podguznih muva) je klasican fasizam.

  4. Pikradeni penzionerima,danasnji obracun kazuje da je uvecanje racunato na odbijen deo penzija sto znaci manje penzije za onaj porez koji su uzimali a koji I dalje nastavljaju da odbijaju.
    Ovo je velika prevara I pljacka ,ili govoreci cistim jezikom ,drumski razbojnici.
    Moja penzija je uvecana na predhodno odbijeni deo penzije sto znaci da su penzije Uma energy za onaj oporezovao deo

  5. Meni ovde ništa nije čudno. Vučić se tačno prepoznao i – istrtljao javno o tome preko svog razglasa s nalepnicom „Martinović“. Sam pao – sam se ugruvao. Ko mu kriv?

  6. Ako nešto mjauče kao mačka, prede kao mačka,.ima rep kao mačka, onda jeste mačka. Isto je i sa fašizmom. Ako nešto piše, priča, ponaša se kao fašizam , ako se oseća kao fašizam , onda je to fašizam.

  7. Ono sto je bila Nemacka 30-tih to je Srbija danas. Metode su mozda razlicite ali u osnovi se radi o medijskoj propagandi i satanizaciji sve ga onog sto je protiv vlasti. Najgore od svega je poptuna indiferentnost naroda kao u nacistickoj Nemackoj kada su Jevreji proganjani i lincovani. Dobice SNS ponovo 50% glasova na izborima kao i nacisti. Narodu je mozak opran-

    1. Овакви коментари заправо иду на руку Вучићу и његовим саучесницима. Вучић и екипа немају везе са нацизмом и нема никаквих сличности између њих. Инсистирањем на томе иде Вучићу у прилог јер му омогућава да се жали како се шире лажи против њега. Међутим, постоји јасна аналогија између италијанског фашизма и Вучићеве власти. Зато, свуда и на сваком месту је потребно указивати да Србија клизи ка отвореном фашизму. Нажалост, уз највећу могућу подршку ЕУ и у мањој мери Русије.

      1. Procitajte jos jednom moj komentar ali polako, na tanane i sa razumevanjem. Naravno da ima dodira sa nacizmom u vidu ispiranja mozga narodu gebelsovom propagandom. Izgleda da je i vama mozak ispran ako to ne primecujete.

        1. Ispiranja mozga svakako ima. Dodira sa nacizmom u praksi hvala bogu nema jos uvek. Srbija ne tlaci nijedan narod osim svog , sto je priznacete odlika fasizma pre nego nacizma.

  8. Iskren da budem, mene ceo SNS podosta potseća na početke hitlerove vladavine, a naravno, najviše AV. On zapoveda, dogovara, ugovara, odlučuje o svemu, o svemu se pita, bez njega ni sunce ne greje, ni kiša ne pada, prodaje, krčmi, poklanja, kritikuje, svađa se sa narodom i nepodobnim novinarima itd. Niko ne sme da ima sopstveno mišljenje sem njegovog, on nadzire sve -od komunal. policije, preko policije, BIE i vojske, pa bi sada da gospodari i Crkvom a javnim glasilima od novina do TV to već odavno čini direktno ili preko plaćenih botova nameće svoje mišljanje svima itd. itd- lista je predugačka. I sve to u okviru, navodno, slobodne štampe. Baš me i zasmeva i zastrašuje -da ne krene i sa masovnim hapšenjima kao i Hitler, kasnije Staljin, pa Tito i mnogi drugi diktatori! Onda je redakcija DANASA nadrljala a i mi čitaoci takođe jer smo čitali nepodobnu štampu, baš kao i oni jadnici u Nemačkoj posle 1933.g.

    1. Zaboravili ste i s(n)s-ovske jurisne odrede koji biju narod po Srbiji,razne Zelje&co…dakle ,jos jedna slicnost
      Zaboravili ste i unistenu skupstinu tj. rajhstag…
      Zaboravili ste najgori sljam koji je okupio oko sebe ,bas kao i onaj s karikature…
      ITD…

    2. Gde nađe Tita da stavi u isto društvo ? Čovek se borio protiv Hitlera u drugom ratu i pobedio, protiv Staljina, pak, jer je Gruzijac tvrdio da se ovaj nije borio, već hvatao zjala, nakon čega je usledilo okretanje zapadu, te i njega pobedio.
      Što se tiče briljantne Koraksove karikature, vidim Hitlera i Gebelsa kako mržnjom doje dva radikalska aparatčika. Ta nisu oni od 2008. ili 2012 !?

  9. Kad već dobijamo provokacije od drugih najbolje je da bar od naše strane provokacije prestanu pa da se zajedno pokuša da se nađe za sve rešenje.

  10. Odvratnijeg naslova i odvratnije karikature od ovoga nema. Ovo pokazuje cime se mediji sluze da bi pomagali odredjene politicke strukture. Strasno.
    Nisam za Vucica a jos manje za bilo koga u opoziciji,jer vi svi zajedno pravite Srbiju ovakva kakva jeste. Strasno

  11. Znam da je nekima mozda dosadno ali valja uporno ponavljati. Samo fasista moze da izjavi 100 muslimana za 1 srbina. Takav „covek“ u normalnoj drzavi ne bi smeo da se bavi javnim poslom a kod nas je predcednik!

    1. Zato sto jednom rukom nabadate slova ,a u drugoj drzite sendvic,zato nam smeta…u stvari ,pun nam je …… vas i vaseg sefa…ako ti smeta karikatura ,nemoj da citas Danas, ja ne citam informer…
      Smeta ti karikatura ,a rcimo ,ne smeta ti da je cena novogodisnje rasvete porasla sa 3 na 300 miliona?Mislis da se neko ne ugradjuje (krade) tu?To su i tvoje pare , sendvic ih mnogo manje kosta ,glupane…a to je samo jedan mali,malecki primer kako i koliko se krade od strane tvojih…PKB i ostalo da ne pominjemo…
      Budi frajer ,pa trazi bar 2 sendvica…

  12. Par predloga.
    Trebalo bi da omogucite citaocima da mogu kupiti printove cenjenog karikaturiste a u isto vreme omogucite komentarisanje istih.
    Oni toliko panice i preteruju u reakcijama da su i vas poceli dzabe da reklamiraju.
    Nenadjebivo.

  13. NUNS nema razloga da stane u bilo čiju zaštitu jer nikakvog negodovanja nije ni bilo, štaviše predsednim je izašao sa objavom da podržava njihovu naslovnica jer je ona oličenje medijske slobode.

  14. Novinarski je danas da oni smeju da vade iz konteksta a kada neko njima to uradi onda cvile kao zene neke. Mozete da jedete go*na koliko god hocete, u nekim zemlja bi odgovarali za ovo „ogranicavanje“ slobode govora!

  15. Bez obzira koga ste zamislili da se nalazi u ulozi Hitlera, sramotno je uopšte što ste ovu karikaturu objavili. Izgleda da volite da veličate nacizam.

  16. Predsednik se nije prepoznao već je pomenuo da su familiju pobili hitlerovci….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.