Zašto zrenjaninski trećaci ne idu u školu 1Foto: M.P./Danas

Zrenjaninski trećaci, učenici III2 u osnovnoj školi „2.oktobar“, ni danas neće pratiti nastavu, saopštili su njihovi roditelji koji protestuju zbog promene učiteljice.

Kako su objasnili, odeljenje ima 22 učenika a polovina njih neće pratiti nastavu jer je situacija u školi, kako kažu, nerešena.

Sva predložena rešenja, po kojima niko ne bi morao da ostane bez posla i razred zadržao staru učiteljicu, su odbijena uz obrzaloženje da je sve po zakonu, kažu nezadovoljni roditelji.

„Deca su taoci ove situacije, tako da danas desetoro dece neće ići u školu. Neki roditelji će decu ispisati, ostali pokušavaju da vide li će se nešto ipak promeniti. Šanse da se ovo završi u korist dece su skoro nikakve, jer su sad sve opcije odbačene, i sva radna mesta, koja su omogućavala rotacije, ili popunjena ili zatvorena, jer nije bilo prijavljenih učitelja, a potreba je postojala“, kažu roditelji koji su osnovali svoje udruženje.

Da stvar bude gora, učiteljica koju su podržavali nije konkurisala za novo radno mesta tako da, po svoj prilici, ostaje bez posla.

„Mi smo našu staru učiteljicu zamolili da ne konkuriše nigde, jer smo bili ubeđeni da ćemo problem rešiti, jer je nekoliko rešenja zaista bilo. Školska uprava je bila ponudila radna mesta i u nastavi i u produženom boravku kako u drugim, tako i u okviru iste škole. Svi smo zgranuti i u čudu zbog čega ni jedna od tih opcija nije prihvaćena. Zaista nas zanima da li postoji bilo koji drugi razlog za ovakvu samovolju i delovanje na štetu dece. Postoje ljudski problemi i situacije koje bi opravdale ovakvo insistiranje na tom i samo tom radnom mestu i mi bismo to razumeli, ali mi nismo čuli ništa osim ”sve je po zakonu”“, kažu roditelji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari