Zatvorenici iz Kragujevca pomažu lečenje Gavrila Đurđevića 1Foto: Pixabay/Ichigo121212

Pritvorenici u Okružnom zatvoru u Kragujevcu priključili su se humanitarnoj akciji za prikupljanje novca za lečenje Gavrila Đurđevića.

Kako ističu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, 21 pritvoreno lice obavestilo je upravu zatvora da se sa njihovih novčanih depozita sredstva preusmere u ovu svrhu.

Reč je o iznosu od 33.000 dinara koji će biti uplaćen na račun za lečenje Gavrila.

„Ovo je samo jedan u nizu primera humanosti lica lišenih slobode u kazneno-popravnim ustanovama kad je u pitanju lečenje dece. U KPZ u Požarevcu (Zabela) 174 osuđenika prošle godine su donirala 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji i to odrekavši se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije korona virusa – podsećaju iz Uprave.

Na početku epidemije, oko 4.700 osuđenika zatvorima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu odreklo se suvih obroka u korist najsiromašnijih građana.

Takođe, osuđenici u zavodu u Sremskoj Mitrovici su povodom Međunarodnog dana ljudskih prava prošle godine donirali Svratišu za decu Novi Beograd skoro 4000 suvih obroka i 500 zaštitnih maski koje sami šiju od marta prošle godine.

Iz Uprave podsećaju da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe, „koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u ovom gradu“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.