Zatvoreno odeljenje Ginekologije opšte bolnice u Vranju 1Foto: V.Ristić

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije na dva dana je zatvoreno Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Vranju gde su registrovana tri slučaja zaraze korona virusom, saopštio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

U toku je kompeletna dezinfekcija ovog odeljenja, a pacijenti koji su ovde smešteni uključujući i novorođenčad su bezbedno.

Među zaraženima je i jedan ginekolog koji je radio i u privatnoj klinici, a sada je hospitalizovan za zapaljenjem pluća i nalazi se na lečenju.

– I druga dva zdravstvena radnika imaju sipotome zaraze korona virusom a jedan od njih je prebačen na infektivnu kliniku u Niš, dok je se drugi nalazi na kućnom lečenju i u slučaju daljeg razvoja kliničke slike biće transportovan u nišku kliniku- saopštio je Milenković.

Svi pregledi trudnica biće do osposobljavanja ginekološkog odeljenja rađeni u prostorijama dispanzera u Domu zdravlja, dok će se porođaji izvoditi na akušerskom odeljenju Opšte bolnice u Surdulici.

Za pacijente sa uobičajenim pulmološkim oboljenjima aktiviran je lokalni Dispanzer za plućne bolesti gde će se ubuduće raditi pregledi, ali i vršiti smeštaj ugroženih. Iz Gradskog štaba apeluju da se građani prdržavaju mera kućne izloacije i da što manje izlaze napolje.

U Vranju je do sada registrovano četiri slučaja zaraze korona virusom, a na snazi su mere potpune izloacije za starije građane, zatvoreni su kafići i restorani, ograničen rad pijaca i prodavnica, a ukinut je i međugradski saobraćaj uključujući i onaj prema Nišu, Beogradu i Novom Sadu, dok je lokalni saobraćaj na minimumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari