Zavetnici: Užički Vodovod traži poskupljenje vode, a gubici na vodovodnoj mreži su 54 odsto 1Fabrika vode u Užicu/ Foto: Nenad Kovačević

Užički odbor Srpske stranke Zavetnici je osudio zahtev Vodovoda o poskupljenju cene vode za 17 odsto i oceno da bi, ukoliko se novi cenovnik usvoji, to bio novi udar na budžete Užičana, uz navode da su gubici na vodovdnoj mreži čak 54 odsto.

Zavetnici navode da „stranku (SNS) i ljude koji vladaju gradom poslednjih deset godina ne zanima odakle građanima novac da plate svakodnevna poskupljenja, od osnovnih životnih namirnica do goriva i komunalija“.

Uz podsećanje na to da je „rukovodstvo Vodovoda, početkom godine, reklo da je, na osnovu analize vrha preduzeća, ustanovljeno da događaji izazvani pandemijom kovida 19 neće uticati na poslovanje preduzeća u 2022. godini“, Zavetnici navode da je „direktor juče najavio poskupljenje i sebi dozvolio luksuz da upoređuje cenu vode sa cenom maline“.

„Zašto nije spomenuo to da su gubici na vodovodnoj mreži 54 odsto? Da li su za to krive cene materijala? Zamislite da pomenuti malinari imaju gubitke pri branju maline od 54 odsto“, navodi odbor užičkih Zavetnika.

Od direktora Vodovoda zahteva se da objasni „kako je moguće da to preduzeće, u jednoj godini, potroši skoro dva miliona dinara na telefone, oko milion dinara na poštarinu, TV pretplatu i reklamiranje, 394.000 dinara na reprezentaciju i više od tri miliona rezervisanih sredstava za sudske sporove“

„Da li sve te troškove treba da pokrivaju Užičani?“, navode Zavetnici i pitaju se zašto to preduzeće, koje je imalo dobit u poslovanju, traži povećanje cene i šta bi, tek, trebalo da se očekuje od preduzeća gubitaša?“

„Ne bi nas čudilo“, dodaju Zavetnici, „da rat u Ukrajini utiče na cenu vode u Užicu, jer to je postao glavni izgovor vladajuće stranke za nenormalne skokove cena“.

Traže od direktora da građnima Užica odgovori šta je urađeno na unapređenju usluga, kakve su uštede napravljene i kakve su racionalizacije primenjene?

„Ako direktor ne ume da raspolaže dodeljenim budžetom, ako nije sposoban da obavlja funkciju direktora, bez udara na budžet građana Užica, Zavetnici traže da podnese ostavku“, navodi se u saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari