Završen konkurs za aktivne školarce 1

Nagradni konkurs za sve osnovne škole u Srbiji „Pokrenimo našu decu“ završen je proglašenjem 36 pobedničkih odeljenja, koja su pokazala najveću kreativnost u kreiranju zdravih navika i aktivnog školskog dana.

Stručni žiri su činili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR), Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja i sporta (SSPFVS) i kompanije Knjaz Miloš.

Na nagradni konkurs prijavilo se 467 odeljenja, od kojih je 237 poslalo kompletnu dokumentaciju, dok je u najuži izbor, sa najkvalitetnijim prijavama, ušlo 79 odeljenja.

Fotografije i video materijali iz škola širom zemlje dočarali su veliku kreativnost i motivaciju učitelja i đaka, a crteži, pesmice i nove ideje za igre i učenje prožeto fizičkom aktivnošću potvrđuju da je program postao deo školskog života, rekla je PR menadžer kompanije Knjaz Miloš Milana Petrović.

Programom „Pokrenimo našu decu“ Aqua Viva, u saradnji sa MPNTR i SSPFVS, u sve osnovne škole u Srbiji uvodi dodatnu svakodnevnu petnaestominutnu fizičku aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda, u cilju prevencije lošeg držanja, deformiteta kičme i neaktivnog životnog stila kod dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari