Završena nova zgrada RTV-a vredna 3,2 milijarde dinara 1Foto: Maja MIćić

Izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine (RTV) završena je danas, četiri i po meseca pre roka, i iz nje će danas zvanično biti pušten radio-televizijski signal, kako je ranije i najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV, saopšto je danas Biro za odnose s javnošću vojvodjanske vlade.

Reč je o investiciji vrednoj 3,2 milijarde dinara, koju su finansirale Vlada Srbije i Pokrajinska vlada, kao jedan od zajedničkih infrastrukturnih projekata u Vojvodini, navodi se u saopštenju.

Podseća se da su radovi na izgradnji nove zgrade pokrajinskog javnog servisa započeti u avgustu 2017. godine rušenjem i uklanjanjem 26.879 kubnih metara ostataka zgrade srušene tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Izrada projekta i realizacija tri faze izgradnje, kao i stručni nadzor, podrazumevali su najzahtevnije građevinske, hidrotehničke, elektroenergetske, telekomunikacione, mašinske i instalacione radove, kao i završetak saobraćajnica oko objekta, piše u saopštenju.

Dodaje se da je u toku i nabavka najsavremenije opreme vredne 569 miliona dinara, koju takodje finansiraju Pokrajinska vlada i Ministarstvo kulture i informisanja, dok je sredstva za parterno uređenje i komunalno opremanje obezbedio Grad Novi Sad.

Nova zgrada RTV, u kojoj će raditi 1.500 zaposlenih, prostire se na 17.350 kvadratnih metara bruto površine, a emitovaće se program na srpskom jeziku i 15 jezika nacionalnih manjina, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari