Završena obdukcija, Đokići ubijeni iz vatrenog oružja, pa spaljeni 1Foto: N. Kovačević

Obdukcija tela članova porodice Đokić, iz Aleksinca, završena je i utvrđeno je da su oni ubijeni iz vatrenog oružja, a potok spaljeni, potvrđeno je danas iz niškog Zavoda za sudsku medicinu.

Tela porodice Đokić- supružnika Gorana (57) i Gordane (56), te njihove ćerke Lidije (25), koja je poslednji put viđena 26. septembra uveče, pronađena su prošle subote u ataru aleksinačkog sela Moravac i bila su spaljena i zakopana.

Njihov, takođe spaljeni „folksvagen pasat“ pronađen je desetak kilometara dalje, u selu Tešica.

Đokići su poslednji put viđeni 26. septembra uveče u selu Žitkovac, gde su bili u poseti Goranovoj majci, trag im se gubi u toku noći, a njihov nestanak prijavljen je 28. septembra uveče.

Direktor policije Vladimir Rebić prethodno je kazao novinarima da je „smrt članova ove porodice nastupila 27. septembra između 00:24 i 2:05 časova“ i da je ubica imao „najmanje 70 minuta da izvrši ovaj zločin i pokuša da prikrije tragove“.

On je kazao da je zločin izvršila jedna ili više osoba, da je „očigledno bio dobro pripremljen, jer je izvršilac poneo benzin da spali žrtve i vozilo“ i da je „moguće da je već napustio Srbiju“.

Zločin je „bez ikakve sumnje motivisan koristoljubljem“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari