Završite odmah školsku godinu u svim školama u Srbiji: Predlog Uspravne Srbije 1Osnovna škola Vladislav Ribnikar: Foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

 

Udruženje građana Uspravna Srbija predložilo je, nakon masovnog ubistva u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, “momentalni završetak školske godine u svim školama u Srbiji”, ocenujući da bi to bila “prva razumna odluka nerazumne vlasti”.

“Do 1. septembra je neophodno osmisliti i sprovesti sistem mera za prevenciju nasilja u školama i celokupnom društvu, kao i za ozdravljenje razorenog obrazovnog sistema. To moraju da urade ljudi od znanja, obrazovanja i integriteta, a posao onoga što je od institucija ostalo je da obezbedi logistiku. Jasno je da ovo deluje kao kapitulacija države, ali ovakva ‘država’ i mora da odstupi i da priliku celom društvu da se konsoliduje”, navodi se u saopštenju Uspravne Srbije, koje potpisuje njen predsednik Dragan Dobrašinović.

U njemu se dodaje da Srbija na neko vreme mora da zastane, uzme malo vazduha i pokuša da se vrati sebi.

“Sve mora da stane – svaki čovek, svaka ruina od institucije, svaka škola, svi fakulteti, crkva”, navodi US, koji sebe predstavlja kao politički pokret desnog centra.

Završite odmah školsku godinu u svim školama u Srbiji: Predlog Uspravne Srbije 2
Dragan Dobrašiunović: Foto Medija centar Beograd

Udruženje dodaje da “ovoliko zlo nije moglo da izađe na dobro”, jer je “politička klasa – a naročito vlast i naročito Vučić – godinama sejala mržnju”.

“Sada svi žanjemo smrt. Škole su pretvorene u kasapnice, ulice u klanice. Srbija je prepuna beslovesnika, novih krcuna i draževića. Zlo se uselilo u ljude i ono neće otići samo”, navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje da je za oporavak Srbije odlazak onih koji su “ovo zlo posejali” nužan, ali ne i dovoljan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari