"Zbirka" odbijenih zakona 1Foto: Wikipedia

Ukidanje dualnog obrazovanja, sprečavanje hiperinflacije privatnih fakulteta, osnivanje anketnog odbora o Železari Smederevo, sistematizacija radnih mesta u gradskoj upravi, samo su neki od predloga zakona koje je u republičkoj i lokalnoj skupštini predložio Pokret DJB.

Upravo odbijenim zakonima koje je ova parlamentarna stranka predlagala bila je posvećena jednodnevna izložba na otvorenom u Zrenjaninu.

– Naše kritike su uvek argumentovane, a predlozi kako treba pretočeni su u ovim konkretnim zakonima i odlukama. Konstruktivne kritike su uvek dobre. Od nas vlast dobija gotova rešenja besplatno, jer imamo ideju kako treba, navode u zrenjaninskom DJB.

U DJB još kažu da je parlamentarni rad obesmišljen jer je poslanicima i odbornicima pozicije zabranjeno da glasaju za predloge opozicije koliko god oni bili dobri, čak iako nikakve veze sa politikom nemaju, već se tiču kvaliteta života svakog građanina. Izložbu u Zrenjaninu organizovali su mladi DJB, a na nekoliko panoa u centru grada proteklog vikenda je predstavljeno 26 dokumenata, koji pokazuju predloge zakona ove stranke koji su podnošeni, ali nikada nisu razmatrani niti usvojeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari