Opštinski sud u Paraćinu je kaznom od 50.000 dinara osudio Draška Milisavljevića, za krivično delo ubijanje i mučenje životinja. Draško će morati da odleži u zatvoru 50 dana ukoliko ne plati u roku od 15 dana navedenu kaznu.

Predsednik organizacije za poštovanje i brigu o životinjama „Orka“ iz Beograda, Elvir Burazerović, koji je bio mišljenja da bi počinioca trebalo kazniti najvišom zatvorskom kaznom, zbog primera drugima, ipak je zadovoljan presudom. Burazerović, koji je prisustvovao suđenju, kaže da ima utisak da kod počinioca dela ne postoji osećaj krivice i kajanje i da je to zabrinjavajuće. „Da bi se podigla svest o značaju ovakvih krivičnih dela, sudovi, policija, organizacije za zaštitu životinja, ali i građani moraju ovakvim problemima posvetiti više pažnje“, istakao je Burazerović.

Milisavljević je umesto svog prava na završnu reč, samo izjavio: „ Nemam šta da kažem. Samo mi dođe malo smešno sve ovo“. Milisavljević, koji je bio vlasnik psa Garija, uhvatio ga je u dvorištu, besan što je pas grickao obuću, strpao ga u gepek automobila, zatim odvezao do Velike Morave i bacio u vodu. Ovaj gest je mobilnim telefonom snimio jedan maloletnik, koji se na sudu pojavio u svojstvu svedoka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari