Zbog čega roditelji iz Titela vode svoju decu kod pedijatra udaljenog 50 kilometara 1Foto: Shutterstock/goodluz

Kao što smo i najavljivali pre dva meseca, jedini pedijatar u titelskom Domu zdravlja otišao je u penziju, a kao po običaju, nema zamene, pa su roditelji prinuđeni da svoju decu, ukoliko im je hitno potreban lekar, voze 50 kilometara do Novog Sada, saopštavaju iz titelskog odbora Stranke slobode i pravde.

– Sanitetska vozila ne razvoze pacijente, čak ni hitne slučajeve, iako je, kako stoji u izveštajima javih nabavki, u poslednje tri godine potrošeno skoro devet miliona dinara za „gorivo za prevoz pacijenata”. Deca koja je već trebalo da pođu u vrtić, nisu mogla da dobiju potvrdu o zdravstvenom stanju, budući da je izdaje pedijatar koji je tada bio na bolovanju. Sada kada ga uopšte nema, pitanje je ko će te potvrde izdavati, kao i kako će teći upis starije dece u srednjoškolske domove, gde su isto potrebne potvrde od pedijatra o zdravstvenom stanju đaka – nastavlju dalje.

Kako ističu, u poslednjih par meseci je čak šest lekara u Domu zdravlja Titel podnelo ostavke.

Direktnu odgovornost za ovakvo stanje smatraju da snosi osnivač Doma zdravlja, a to je lokalna samouprava.

– Pitamo opštinsku vlast, da li je ovo pravi odraz vaše nekadašnje kampanje „Za našu decu”? Čime su titelski mališani zaslužili ovakav „poseban tretman”? Zbog čega se njihovi roditelji svakodnevno ponižavaju i moraju da odsustvuju sa posla da bi vozili bolesnu decu u drugo mesto? Da li su ovo snovi koje bi Srbija trebalo da sanja i ostvaruje – rekao je Veljko Mačar, predsednik Opštinskog odbora Titel SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari