Novi Klinicki centar u NisuUKC Niš: Foto Beta/Saša Đorđević

Zbog situacije u vezi sa kovid epidemijom nedavno su zabranjene posete na Klinici za infektivne bolesti i na Ginekološko-akušerskoj klinici, saopštio je Univerzitetski klinički centar Niš.

Osim u ovim klinikama, zbog epidemiološke situacije prethodno nisu bile dozvoljene posete ni na Klinici za onkologiju i u jedinicama intenzivne nege klinika UKC.

Radna grupa Ministarstva zdravlja je pre dve sedmice odlučila da je zbog povećanja broja obolelih od kovida 19 u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji ponovo neophodno obavezno nošenje zaštitnih maski, kao i testiranje hospitalizovanih pacijenata, zaposlenih sa simptomima respiratorne infekcije i onih koji su bili u kontaktu sa kovid pozitivnim osobama.

O zabranama poseta odlučuju same zdravstvene ustanove, koje procenjuju epidemiološku situaciju i daju predloge mera, navelo je Ministarstvo.

“Rukovodioci klinika na osnovu epidemioloske situacije, a poštujući odluke Radne grupe za Covid 19 i Komisije za suzbijanje bolničkih infekcija, donose odluku o posetama. Zabranjene su, pored Onkologije, i na GAK i na Infektivnoj klinici i u svim jedinicama intezivnog lečenja. Na GAK je zabranjeno prisustvo bilo kog lica sa strane, pa samim tim i oca porođaju”, rekli su i UKC za Južne vesti.

Na zvaničnom sajtu niškog UKC nisu objavljene informacije o zabranama poseta i drugim epidemiološkim merama povodom najnovijeg povećanja broja bolelih od kovida 19.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari