Zbog lova ptica u vode Srbije godišnje dospe 5,5 tona olovne sačme

Ostavite komentar


  1. Ribnjak je necije vlasnistvo, kao recimo stala, ili obor. Otkud ljudima pravo da ulaze na neciji posed i zagadjuju ga? Mogu shvatiti da se lovi na „otvorenim“ vodama, ali na ribnjaku ne. Ni mi pecarosi ne pecamo na privatnim ribnjacima. Za to sluze „otvorene“ vode i privatni komercijalni reviri tj. privatno vlasnistvo gde mozete pecati ako platite. Tamo se obicno upecana riba vraca, ili placa ono sto se ponese.

  2. Pre tri godine video sam u selu Klašnić, nadomak Mionica, orla belorepana. Gnezdi se u šumi nadomah Kolubare i Ribnice. Možda je i dalje na tom arealu. Prilika da se i gradjani, ljubitelji prirode, uključe u ovu akciju i daju doprinos lociranju i utvrdjivanju brojnosti ptica močvarica, i ne samo njih.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.