Zbog neslaganja u brojevima, podatke o obolelima od kovid-19 u Leskovcu saopštavaće Batut 1Foto: N1

Bolnica u Leskovcu od danas neće više saopštavati podatke o broju obolelih, hospitalizovanih i preminulih od kovid-19 u Jablaničkom okrugu, u trenutku kada se epidemija na jugu Srbije pogoršava, a bolnica od srede potpuno ulazi u kovid režim.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević izjavio je za televiziju N1 da odluka nije njegova, kao i da će „informacije o kovid-19 biti od danas objavljivane na sajtu Instituta ‘Batut'“.

„Tako je odlučeno kako ne bi dolazilo do grešaka, jer su se dešavale omaške“, kazao je Dimitrijević i pojasnio da je dolazilo do toga da se podaci u institucijama nisu podudarali, i da je potom odlučeno da se podaci slivaju u „Batut“ i da budu sortirani na jednom mestu.

Opšta bolnica u Leskovcu je do sada redovno i detaljno obaveštavala o broju primljenih kovid bolesnika, sa podacima o mestu rođenja, godištu i informacijom o tome da li je pacijent imao pozitivan ili negativan test, a po istom principu podaci su davani i o preminulima.

Na pitanje da li će Batut objavljivati sve te podatke po gradovima ili nekako drugačije, direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da bi trebalo da na njihovom portalu budu iste one vesti koje je on saopštavao na dnevnom nivou zainteresovanim medijima.

„Mi ćemo iste te podatke koje smo vam dostavljali svakodnevno, prosleđivati i dalje Institutu Batut, a oni potom objavljivati“, objasnio Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari