Zbog novog snega u užičkom kraju saobraćaj usporen, čeka se ukidanje zabrane kretanja za kamione 1Foto: Nenad Kovačević/Danas Danas

Sneg, koji je i tokom noći padao na području Zlatiborskog okruga, dosegao je oko desetak centimetara, a na Zlatiboru i više od toga, pa se saobraćaj otežano odvija.

Putari najavjuju da će uskoro biti ukinuta zabrana kretanja za kamione i upozoravaju vozače da vožnju prilagode uslovima na putevima, jer na nekim deonicama ima raskvašenog snega i do pet centimetara.

Tokom noći, zbog neprilagođene vožnje, dogodilo se nekoliko manjih udesa.

Sneg je jutros oko devet sati prestao da pada, a mehanizacija preduzeća „Putevi Užice“ je očistila saobraćajnice prvog reda i sada čisti puteve drugog i trećeg ranga.

„Za nekoliko sati biće ukinuta zabrana kretanja za teretna vozila, jer su glavni putevi očišćeni“, kazao je za Danas Alen Mušanović iz preduzeća „Putevi Užice“.

Zabrana kretanja za teretna vozila, dodao je, trebalo bi da se ukine prvo na magistrali od Užica prema Zlatiboru, Prijepolju i Kadnjači, a kasnije i prema Tari i preko Debelog Brda.

Zbog visokih smetova, u četiri sela Nove Varoši – Božetićima, Jasenovu, Negbini i Beloj Reci, i dalje je na snazi vanredna situacija, koja je proglašena 1.marta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari