Zbog objavljivanja video snimka jednog uhapšenog suspendovan pripadnik kosovske policije 1Foto: N1/arhiva

Policijski inspektorat Kosova (PIK) saopštio je da je policijski službenik u Južnoj Mitrovici suspendovan pod sumnjom za „neovlašćeno fotografisanje ili snimanje“.

Radi se o pripadniku jedinice za brzo reagovanje.

PIK je saopštio da su pokrenuli istrage, dok je u okviru postupka policajac suspendovan.

„Istražitelji PIK-a će nastaviti da preduzimaju i druge istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja ovog slučaja uz konsultacije sa nadležnim tužiocem i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima Policijskog inspektorata“, navedeno je u saopštenju.

Kosovska policija je u saopštenju u subotu uveče pojasnila da je suspendovani policajac navodno podelio snimak nedavno uhapšenog osumnjičenog.

Objavljivanje video snimka je osudio i ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja.

„Sinoć sam preko medija video pogrdni snimak protiv jednog uhapšenog dok je bio u pritvoru Regionalne uprave Južna Mitrovica. Policijski službenik koji je izvršio ovo delo suspendovan je sinoć sa dužnosti i istražni postupci od strane PIK se nastavljaju. Snimanje uhapšenog ili zatvorenika je apsolutno neprihvatljivo i kažnjivo je svim raspoloživim pravnim mehanizmima. Stoga sam, bez ikakvog oklevanja, juče pozvao Policijski inspektorat Kosova da odmah započne istragu o ovom slučaju“, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari