Zbog požara proglašena vanredna situacija u delu opštine Kladovo 1Foto: VSJ Kladovo

Na području grada Kladova i mesnih zajednica Manastirica i Kladušnica opštinski Štan za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju zbog požara velikih razmera već nekoliko dana prisutnih u ovim delovima kladovske opšine.

Nadležni u lokalnoj samoupravi kažu da je vanredna situacija proglašena radi preduzimanja vanrednih mera, upotrebe dodatnih snaga i sredstava i radi otklanjanja posledica od požara.

Spaljivanje biljnih ostataka i korova nakon žetve uzrok su požara na površini od oko 1000 hektara u ataru prigradskog naselja Kladušnica u čijem gašenju je sa 12 vozila učestvovalo 39 vatrogasaca iz Kladova, Beograda, Požarevca, Pančeva, Kragujevca, Zaječara, i Majdanpeka.

Duže od 15 sati pet vatrogasaca sa dva vozila HE “Đerdap 1”, cisternom JP “Jedinstvo” sa jednim izvršiocem uz angažovanje građevinske mehanizacije JP “Komunalac” gasilo je požar koji se proširio od lokalnog puta prema Manastirici od Davidovca, preko Turskog rita do fazanerije.Vatrogascima je borbu sa vatrenom stihijom otežavao jak vetar.

Inače, od početka avgusta vatrogasci su u kladovskoj opštini gasili 25 požara na površini od skoro 1500 hektara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari