Zbog prisustva Milomira Marića otkazao učešće na tribini 1Foto: Medija centar

– Medijski analitičar Vladan Radosavljević otkazao je učešće na tribini na temu „Mesto televizije u savremenom medijskom sistemu”, koja će biti održana u utorak u Boru u Narodnoj biblioteci, navodeći kao razlog učešće urednika televizije Hepi Milomira Marića na tom skupu.

Kako je naveo u pismu organizatorima, izdavačkoj kući Klio i pokretu Novi optimizam, ne može da učestvuje „ni u čemu što ima veze sa Milomirom Marićem!“.

„Mislim da je njegovo delovanje, uz aktivnosti Željka Mitrovića i Dragana Vučićevića, pogubno za medije u Srbiji i srpsko društvo i da će imati velike i teške posledice po buduće generacije koje u ovoj zemlji odrastaju. Uz iskrenu želju da doprinesem uspehu Klio i Novog optimizma, ne mogu sebi da dozvolim polemiku sa ljudima kao što je Marić“, navodi Radosavljević.

Kako su saopštili organizatori, otkazivanja u sličnim prilikama bilo je i ranije, „ali pismo Vladana Radosavljevića ukazuje na veoma ozbiljan raskol u novinarskoj profesiji i svrstavanje novinara prema njihovom razumevanju i odnosu prema profesiji i dužnostima novinara, koji se nikako ne mogu ignorisati“. Na skupu će, između ostalih, učestvovati Aleksandar Timofejev, menadžer integrisanih komunikacija RTV Vojvodina, Milomir Marić i Zoran Stanojević, urednik na RTS. N.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.