Pogon za proizvodnju pumpi subotičke firme ATB Sever u Bajmoku preseljen je u Suboticu, odlučilo je rukovodstvo ove kompanije. Razlog su uštede u grejanju, ali će ta odluka doneti velike komplikacije radnicima koji su radili u tom pogonu. Oni će, naime, morati da do Subotice putuju nekih tridesetak kilometara. Kako se radi i o radnicima koji su iz okoline Bajmoka, njima će putovanje biti i nešto komplikovanije.

No, kako je saopšteno u Samostalnom sindikatu ATB Sever, niko neće biti proglašen tehnološkim viškom. Ilija Tulumović, predsednik ovog sindikata, kaže da nije problem u putovanju, nego u tome da ne postoji organizovan prevoz, te će oni koji dalje stanuju mnogo više vremena potrošiti u samom putovanju.

Zbog toga Samostalni sindikat insistira da se razmotri mogućnost da se obezbedi poseban autobus za radnike iz Bajmoka i okoline. A rečje o oko 80 radnika, koji su radili u bajmočkom pogonu, za koje ne predstavlja problem da putuju, nego je pitanje načina na koji se to radi, ocenjuje Tulumović, napominjući da je ocena sindikata da se nije vodilo računa o posledicama koje takva odluka može imati za porodice zaposlenih i njihov život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari