Zbog upozorenja na vremenske nepogode Kragujevac nevreme dočekuje spremno, obećavaju nadležni 1Foto: Grad Kragujevac

 

Na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda za područje Srbije na vremenske nepogode i značajnu promenu vremena, večeras i sutra 5. avgusta, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sektor za vanredne situacije uputio je upozorenje svim komandantima Štabova za vanredne situacije na području Šumadije za preduzimanje preventivnih i operativnih mera, navodi se u obaveštenju koje su večeras, nešto pre 22 sata dobili kragujevački novinari od Kriznog štaba Skupštine grada.

Večeras, na severu i zapadu zemlje očekuje se lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom, a sutra u celoj zemlji veoma nestabilno vreme sa kišom, jakim pljuskovimai grmljavinom, ponegde i gradom, naročito poslepodne i uveče, kada se očekuju padavine u količini od 20 do 40 mm, lokalno i 70 mm, navodi se u u obaveštenju koje važi i za šire područje od Šumadije.

– Imajući u vidu navedenu prognozu, svi pripadnici Sektora za vanredne situacije, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića stavljeni su u stanje pripravnosti. Po naređenju komandanta Štaba za vanredne situacije, gradonačelnika Nikole Dašića večeras od 20 sati sva javno – komunalna preduzeća, ljudstvo i mehanizacija, stavljeni su u stanje pripravnosti i dostupnosti, „raportiraju” iz kragujevaćkog Kriznog štaba na čijem je čelu gradonačelnik.

Pored toga, u svom obaveštenju građanima i medijima oni apeluju se na sve građane da se pridržavaju Uputstva MUP – a Srbije za ponašanje tokom jakih oluja i udara groma, bilo da se nalaze na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.

U slučaju potrebe Kragujevčani mogu da se obrate za pomoć na brojeve 034/1985 ili 034/335- 981.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari