Zbog visokih temperatura odložen početak rada klizališta u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

Dugo najavljivana manifestacija Korzo na ledu, koja je sutra trebalo zvanično da počne otvaranjem klizališta na Trgu Svetog Đorđa u Kragujevcu, odložena je za petak.

Kako navode iz Gradske uprave, početak rada klizališta planiran je za 21. decembar, ali je usled visokih temperatura za ovo doba godine i nepovoljnih vremenskih uslova za formiranje ledene ploče, pomeren za petak, 23. decembar u 13 časova.

Mnogim Kragujevčanima, koji su danas prolazili Trgom, zapalo je za oko da površina na kojoj bi sutra svečano trebalo da bude otvoreno klizalište, uopšte nije bila spremna.

Nekadašnji travnjak ograđen je samo sa jedne strane, postavljene su kućice za prodaju, ali je na mestu gde bi trebalo da bude led još uvek zemljana površina. Deo je prekriven najlonom, a primetno je da nije bilo ni mnogo radnika.

Njihove sumnje su bile opravdane, pa im ostaje da sačekaju petak i vide da li će sve pripreme biti gotove do kraja nedelje.

Da podsetimo, ovo je prvi put da grad Kragujevac organizuje klizalište za svoje sugrađane.

Njime će gazdovati Sportsko privredno društvo Radnički, koje je i angažovalo beogradsku firmu Gemtehnik doo za iznajmljivanje, postavljanje i održavanje klizališta.

Sve to će Kragujevac koštati 3,2 miliona dinara.

Klizalište bi trebalo da radi svakog dana od 9 do 22 časa, a cena ulaznice, u koju su uključene klizaljke iznosiće 200 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari