ZC u Vranju još jednom morao da reaguje na primedbu pacijenta koji se žalio na nedostatak laboratorijskih reagensa 1Foto: V.R./Danas

Drugi put za kratko vreme menedžment Zdravstvenog centra u Vranju morao je da reaguje na primedbu pacijenta koji se ovoga puta požalio novinarima na „nedostatak reagensa u laboratoriji Doma zdravlja u Vranju gde je doveo petogodišnje dete da mu se uzorkuje urin“.

Kako su preneli pojedini lokalni portali otac petogodišnjeg deteta požalio se novinarima da mu je „u laboratoriji Doma zdravlja u Vranju gde je upućen po nalogu lekara sa Dečjeg odeljenja Doma zdravlja rečeno da nema reagenasa za uzorkovanje urina, a sve zbog povišene temperature kod mališana“.

Na upit novinara, da li se radi o „stvarnom nedostatku reagenasa za uzorkovanje urina“, iz Zdravstvenog centra u Vranju, u okviru koga radi i Dom zdravlja, kao i laboratorija su kratko saopštili:“ Sve vreme reagensi za analizu urina su dostupni u laboratoriji Doma zdravlja u Vranju“.

Ovo je drugi slučaj u poslednjih mesec dana da menedžment ZC u Vranju, kao regionalne zdravstvene ustanove mora demantijima preko medija da reaguje na primedbe pacijenata koji su nezadovoljni pružanjem zdravstvenih usluga u ovoj ustanovi koja brine o zdravlju 250.000 pacijenata Pčinjskog okruga, kao i o pacijentima iz četiri opštine u Kosovskom pomoravlju na teritoriji KiM.

Prethodni slučaj, bio je vezan za činjenicu da „pacijenti na bolničkom lečenju moraju da donose od svoje kuće posteljinu“, što je takođe demantovano uz konstataciju da se „radi o nedobronamernim i netačnim činjenicama“, kao i o „zluradosti novinara“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.