Zdrava Srbija Užice: U budžetu za narednu godinu planirati novac za rekonstrukciju vodovodne mreže 1Begradska ulica u Užicu/Foto: JKP Vodovod

Užički odbor Zdrave Srbije je zatražio od gradske vlasti da u budžetu za 2023. godinu planira novac za rekonstrukciju dotrajale vodovodne mreže u tom gradu.

„Svedoci smo sve češćih kvarova, sve učestalijih pucanja vodovodne cevi u Beogradskoj ulici, koji u velikoj meri optrerećuju budžet JKP Vodovod gubicima na mreži, sanacijom kvarova i budžet grada stalnim i ponovnim krpljenjem ulica nakon izvedenih radova“, saopštio je taj odbor.

Da bi se pokrili ti troškovi, dodaje se, „u više navrata je povećana cena vode i građani najviše trpe, kako zbog čestih nestanaka vode tako i zbog povećanja cene koje se ponovo najavljuje i uvek se pravda ulaganjem u održavanje mreže koja je, iz godine u godinu u sve lošijem stanju“.

„Problem koji imamo kao grad mora se pod hitno i valjano rešavati, s toga pozivamo predstavnike vlasti da u što kraćem roku izrade projekat za rekonstrukciju vodovodne mreže i da se on realizuje u 2023. godini“, poručio je odbor Zdrave Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari