Združene akcije (ZA) Krov nad glavom poziva građane da pomognu 1Član porodice Kocić u teškom stanju

Još jedan slučaj prinudnog iseljenja porodice teškog ekonomskog i socijalnog stanja, koja pod sumnjivim okolnostima ostaje bez krova nad glavom, trenutno se odvija u ulici Maksima Gorkog 95 u Beogradu.

Građani okupljeni u inicijativu Združena akcija (ZA) Krov nad glavom pokušavaju da od ranih jutarnjih sati spreče iseljenje porodice Kocić, a kako izveštavaju sa lica mesta, situacija je napeta zbog prisustva policije.  Jedan od stanara je previše bolestan da bi sam izašao.

Kako saopštava pokret „7 zahteva“, jedan od suosnivača Združene akcije (ZA) Krov nad glavom,  pakao porodice Kocić traje već tri godine.

„Vansudskim poravnanjem oni su izmirili sva dugovanja i od izvršnog poverioca i za to dobili rešenje koje je i predato u Privrednom sudu. U međuvremenu, sud je njihov stan na Vračaru prodao za 25.000 evra na licitaciji, o kojoj porodica nikada nije ni obaveštena. SBPOK je utvrdio da je potpis Predraga Kocića preko 40 puta falsifikovan u raznim rešenjima i pozivima od strane sudija i još nekoliko aktera ove pljačke pod zaštitom države. Članovi porodice zbog ovog višegodišnjeg iživljavanja trpe ozbiljne posledice po svoje fizičko i mentalno zdravlje“, piše u saopštenju pokreta „7 zahteva“.

Oni pozivaju građane da im se pridruže na licu mesta, u ulici Maksima Gorkog 95 u Beogradu, kako pomogli u pokušajima izbacivanja ove porodice na ulicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari