Zefirino Grasi: Zabavnikov urednik

Lik dana

Ostavite komentar


  1. Pa zar nije jasno da je vec 1989-te godine Politika izgubila objektivno vidjenje realnosti, i mic po mic stala u kolonu klerofashistickih glasila koji truju jos ovo malo ne zarazene srbijanske populacije, a ba radost one kucno vaspitano cetnickog narastaja.

    1. U pravu si. Tu zarazenu populaciju bi trebalo istrebiti a Politiku spaliti. … Jesi li sada 1:1 sa svojim ‘klerofasistima’?! Idi odavde i ne vracaj se vise, …

      1. Kako se izaslo na kraj sa Hitlerovim klerofasistima? Politickom korektnoscu demokratskog zapada i milosrdnom ruskom dusom ili drugacije?

  2. Politikin zabavnik jeste od 89-90-te i kasnije bio pun srpskih srednjovekovnih oklopa, srpskog oruzja, srpskog ognjista, starih srpskih jela, detinjstva srpskih srednjovekovnih plemica… ali se to verovatno ne racuna. Tu negde sam i prestao da ga kupujem redovno zbog perfidne, prljave propagande kulturnog modela koji nas je uspesno doveo tu gde smo – da godisnje 70 hiljada dece bezi iz Srbije od svojih roditelja (ili Politikinim recnikom – da godisnje 70 hiljada srpske dece bezi iz Srbije od svojih srpskih roditelja). Kostunica je, dok je bio predsednik, rekao da je Ljotic bio „kompleksna licnost“. I Hitler je bio kompleksna licnost. I Peten. I Tito. I valjda svako drugi osim idiota je kompleksna licnost. Prakticno pitanje je – sta bi za Ljoticevce rekli Dveri i Jeremic da su na vlasti? Zasto ih Danas ne pita?

  3. Politikin Zabavnik godinama i decenijama objavljuje tekstove vrhunskog kvaliteta iz oblasti popularne nauke, publicistike, opšte kulture, muzike, istorije, književnosti, enigmatike, i niza drugih veoma kvalitetnih sadržaja i – nikom ništa. Onda jednom objavi sporni tekst i svi bi da gase Zabavnik. E pa ne može! Politikin Zabavnik je, pored Radija Beograd 2, nešto najblistavije na medijskoj sceni Srbije, institucija koju treba ljubomorno čuvati. Retko gde u svetu postoji časopis takvog kvaliteta – National Geographic na momente podseća na Zabavnik, ali iako je dvostruko skuplji, nije ni prineti Zabavniku. Tišina tamo!

    1. Ovde se i radi o tome da Politikin zabavnik „treba ljubomorno čuvati“. I pored uturene propagande srpskog nacionalizma od 1989 do danas, zabavnik je ipak uspeo da sacuva sadrzaje koje ste naveli. Sad ga treba sacuvati od sebe. Srpski nacionalizam je unistio sve cega se dohvatio u komsiluku i kod kuce. Nema nikakvog razloga da ovog puta bude drugacije. Po nacinu na koji se brani tekst o Ljoticu unutar kuce takodje je nesumnjivo da je to samo deo jos jednog samodestruktivnog plana. Kad se ovakav tekst pojavi u zabavniku ili neki drugi tekstovi u udzbenicima istorije onda to nije znak za uzbunu vec znak da je sve skoro zavrseno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.