Zekić: Dokaze o sličnostima između Đilasa i Olivera Ivanovića dostavite Dejvidu Koperfildu 1foto nova s

Na televiziji Pink se već nekoliko dana emituje spot o Dragana Đilasu koji neodoljivo podseća na onaj o Oliveru Ivanoviću, koji je emitovan na ružičastoj televiziji neposredno pred njegovo ubistvo. U video uratku, koji je na svom Tviter nalogu podelila i premijerka Ana Brnabić, lider SSP se prikazuje kao bahati lopov, što je već godinama mantra aktuelne vlasti, iako ne preduzimaju ništa da tog „bahatog lopova“ izvedu pred lice pravde.

Javnost u velikoj meri reaguje upoređujući dva spota i pitajući se da li će Regulatorno telo za alektronske medije reagovati. Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić poručuje za Danas da ako imamo bilo kakve dokaze o umešanosti Pinka u ubistvo Olivera Ivanovića, da ih dostavimo nadležnim organima.

– Dokaze o sličnostima između Dragana Đilasa i Olivera Ivanovića dostavite Dejvidu Koperfildu, uvrstiće ih, sasvim sigurno, u svoj program. Sve ostalo je na stručnim službama REM-a, koje će svoj izveštaj o tome da li je na nekoj televiziji kršen zakon dostaviti Savetu REM-a, koji će, na osnovu tog izveštaja, izglasati odgovarajuće odluke – poručila je Zekić.

Ona je dodala da se te odluke, inače, odnose na sve, osim na one televizije koje nisu pod ingerencijom REM-a, „i na kojima kampanje protiv političkih protivnika istog tog Dragana Đilasa, sve uz targetiranje i dehumanizaciju, mogu neometano da se vode“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, podelivši video zapis koji se vrti na Pinku, napisala sledeće:

„Kada Đilas obećava pravdu i obračun sa ljudima koji su maltretirali i pljačkali svoje sugrađane – čovek koji je pretio policajcima, najgnusnije vređao studente, postao multimilioner isključivo zloupotrebom funkcije – e, to je uvreda za svakog razumnog i poštenog čoveka u ovoj zemlji.“, navela je Brnabić.

Njena objava izazvala je negativne reakcije korisnika Tvitera, uz poruku da Đilasa uhapse, ako je za nešto kriv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari