Zekić zatečena ostavkom Pekovića savetu REM-a 1Foto: Medija centar Beograd

Član Saveta Regulatornog tela za elektonske medije (REM) Goran Peković podneo je ostavku na to mesto, potvrdila je danas FoNetu članica REM Olivera Zekić.

Ona je navela da je Peković tekst ostavke uputio članovima Saveta REM i da ga još nije pročitala. „Zatečen sam“, kratko je rekla Olivera Zekić.

Peković je za člana Saveta REM izabran u decembru 2019. godine, a reizabran je u oktobru 2016. godine.

Krlić: Raspisivanje konkursa za novog člana moguće već do kraja nedelje

Sednica Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje na kojoj bi trebalo da bude raspisan konkurs za novog člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) mogla bi da bude održana do kraja nedelje, izjavio je danas agenciji FoNet predsednik tog odbora Mirko Krlić.

On je rekao da veruje da će Odbor svoj deo posla završiti početkom februara, te da bi član Saveta REM mogao da bude izabran pre izbora.

Krlić je rekao da nedostajućeg člana REM u ovom slučaju predlažu elektronski mediji i novinarska udruženja.

Skupština Srbije krajem decembra izabrala je tri nova člana Saveta REM: Juditu Popović – na predlog nadležnog skupštinskog odbora, Zorana Simjanovića – na predlog Udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i Udruženja kompozitora i Aleksandra Vitkovića – na predlog Nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari