Zeleno-levi front: Tragedija kod Karađorđevog parka posledica je sistemskog uništavanja javnog prevoza u Beogradu 1Ilustracija Foto: Shutterstock/lunopark

Zeleno-levi front (ZLF) ocenio je danas da odgovornost za smrt žene, koju je udario točak autobusa javnog prevoza u Beogradu, snosi gradska vlast, i zatražio da se hitno utvrdi ko je odgovoran za dozvolu da neispravna vozila izađu na ulice.

Prema navodima ZLF, ta tragedija posledica je sistemskog uništavanja javnog prevoza u Beogradu.

„Ovakvi događaji su direktna posledica loše gradske politike prema privatnim prevoznicima koji opslužuju linjje javnog gradskog prevoza. Ne vrše se kontrole autobusa koje privatnici puštaju na ulice, niti su oni motivisani da kontrolišu i redovno održavaju svoja vozila, a reaguje se tek kada dođe do konkretnog kvara, i za to ne snose nikakve sankcije“, rekao je koordinator ZLF za saobraćaj Zoran Bukvić.

Bukvić je pozvao gradske vlasti da prestanu da „prave štetne burazerske dilove“ i da ubuduće dodeljuju linije samo prevoznicima koji mogu da garantuju određeni standard kvaliteta prevoza i bezbednosti u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari