Žena uz ženu: Karcinom dojke nije bauk, budi hrabra 1Foto: D. Petrović

Pod sloganom „Budi hrabra“ danas je, na Trgu republike, održana manifestacija posvećena borbi protiv karcinoma dojke, na kojoj je najavljena serija događaja koji će biti održani u oktobru, mesecu u kom se, na globalnom nivou, obeležava borba protiv ove opake bolesti.

Ispred udruženja „Žena uz ženu“ govorila je Ana Dornik, organizator dešavanja.

„Današnji projekat organizovali smo sa namerom da podignemo svest o karcinomu dojke ali i da istaknemo važnost zdravog stila života kroz druženje uz muziku, ples i kroz jedno mini-predavanje naših eminentnih lekara“, rekla je ona.

Čast da otvori manifestaciju imao je Marko Veraja, koji je u uvodnom delu izveo autorsku pesmu „Ako je san“, himnu ovog udruženja i tako pokupio simpatije svih prisutnih.

„Ponosan sam na ove divne dame, potrebno je mnogo hrabrosti za borbu i širenje svesti o tako podmuklom neprijatelju, a one iz dana u dan pomeraju granice i šalju svima jasnu poruku – „budi hrabra“, što je ujedno i naziv današnjeg skupa na Trgu republike. Bila mi je privilegija da sa svojim producentom napravim pesmu za udruženje“, istakao je Veraja.

Među prisutnima bio je i veliki broj pripadnika muškog pola, koji su došli da daju podršku svojim suprugama, majkama, sestrama, ćerkama.

Program je prošao u znaku opšte solidarnosti a na okupljanju su govorili istaknuti stručnjaci iz oblasti onkologije, psihologije, kao i eksperti iz oblasti plastične hirurgije, ističući značaj preventivnih pregleda i dajući podršku svima koji se suočavaju sa bolešću od koje u Srbiji godišnje umre preko 4.000 žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari