Rada Trajkovićfoto FoNet Milica Vučković

Žene u crnom i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji najoštrije su osudili pretnje koje je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio predsednici Evropskog pokreta Srba sa Kosova Radi Trajković, saopšteno je danas.

Šešelj je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, rekao:“Olivera Ivanovića su ubili i to ubistvo pripisali zvaničnom Beogradu. Nešto tako mogu da urade i sa Radom Trajković – da je postave za ministarku, likvidiraju i da optuže Beograd“, navodi se u saopštenju.

Nije prvi put da politički režim u Srbiji na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem koristi svog političkog i oca i mentora da plaši svoje političke protivnike. Šešelj nije ništa drugo nego režimski klovn koga njegov politički sin koristi kako bi se obračunao sa političkim neistomišljenicima. U isto vreme, nastavlja se javno linčovanje žena čak i u republičkom parlemantu, bez reakcije državnih institucija. Ta vrsta zastrašivanja ima za cilj njihovu marginalizaciju na političkoj sceni Srbije, ocenjuju u ovim nevladinim organizacijama.

Žene u crnom i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji podržavaju inicijativu kosovske vlade da Radi Trajković obezbedi policijsku zaštitu, koja bi joj garantovala bezbednost od produženih ruku srpskog režima, koje na terenu personifikuje Milan Radoičić, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari