Žene u crnom osudile ispisivanje grafita na prostorijama organizacije Haver Srbija 1foto: Ambasada Izraela u Beogradu

Organizacija Žene u crnom osudila je danas napad na prostorije jevrejske organizacije Haver, do kog je došlo 7. novembra, kada su na vratima, u hodniku i ulazu ispisani grafiti: „Haver marš iz Srbije“, „Izrael ubija decu“, „Sloboda Palestini“ i „Dole cionizam – dole antisemitizam“.

Žene u crnom zatražile su od nadležnih institucija Srbije da identifikuju napadače na prostorije organizacije Haver i da ih procesuiraju u skladu sa zakonom.

„Posebno nas zabrinjava činjenica da je porastao broj napada koji su motivisani antisemitizmom i islamofobijom od kada je počeo Izraelsko-palestinski sukob“, navodi se u saopštenju Žena u crnom.

Napominje se da je to trend kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou.

Iz organizacije poručuju da „napad izraelskih oružanih snaga na okupiranu palestinsku teritoriju pojasa Gaze, u vidu odmazde zbog napada terorističke organizacije Hamas na Izrael, ne sme da bude razlog za napade kako na Jevreje, tako i na muslimane“.

„Tražimo kako oslobađanje izraelskih talaca i palestinskih političkih zatvorenika, tako i povlačenje izraelske vojske sa okupiranih palestinskih teritorija na kojima u sklopu kolektivnog kažnjavanja najviše stradaju žene i deca“, poručili su iz organizacije Žene u crnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari