Ženska mreža SSP :Devojke koje su tužile Aleksića prolaze kroz novu traumu tokom suđenja 1Foto: N1

Predsednica Ženske mreže Stranke slobode i pravde (SSP) Ferida Čustović ocenila je da devojke i žene koje su tužile svog nekadašnjeg učitelja glume Miroslava Aleksića za silovanje, tokom suđenja prolaze kroz novu traumu, saopštila je SSP.

„‘Koliki on to jezik ima kada ste ga uz navodno protivljenje osetili duboko u grlu’ samo je jedno od brojnih pitanja na koje su advokati učitelja glume Miroslava Aleksića tražili od 14 devojaka i žena koje su ovog svog nekadašnjeg profesora tužile za silovanje. Ovo nije samo nova trauma za svaku od njih nego i jasna poruka svakoj žrtvi da će ukoliko se usudi da prijavi silovatelja morati da trpi nova iživljavanja i da joj je bolje da ćuti“ istakla je Čustović.

Ona podseća da su tužilje već dale odgovore na sva ta i mnoga druga pitanja tužiocima, veštacima i specijalizovanim psihijatrima.

„Sve one su hrabro govorile o svojoj traumi nakon čega je Aleksić optužen i uhapšen što znači da su ta svedočenja bila verodostojna, pa je u skladu sa tim ovaj nastavak samo iživljavanje na koje ne smemo kao društvo da ćutimo” objašnjava Čustović.

Čustović je dodala da SSP zahteva pravdu koju „14 devojaka u postupku protiv Mike Aleksića čeka već 1237 dana“ i da se pridružuje kampanji javnih ličnosti koja ukazuje na nedopustivo maltretiranje žrtava od strane advokata u ovom, ali i drugim postupcima.

„Neophodno je da sudski postupak učinimo humanijim, jer samo tako ćemo ohrabriti žene da nasilje prijavljuju, a nasilnicima poslati poruku da je vreme straha završeno i da će svaki nasilnik i silovatelj za to odgovarati“, zaključila je Čustović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari