"Nije došlo do narušavanja statike": Novosadski investitor tvrdi da je zgrada "Vodovoda" bezbedna 1Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Investitor „Wolf invest d.o.o.“ saopštio je danas da je zgrada Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u Masarikovoj, iz koje su juče hitno evakuisani zaposleni zbog urušavanja, bezbedna za dalje korišćenje. Kako se navodi u saopštenju te firme, objekti u neposrednom susedstvu njenog gradilišta su „jako stari“ zbog čega su prvo ojačani njihovi zidovi postavljanjem armaturne mreže, a nakon toga i izvođenjem kampada – „produživanjem temelja do nivoa iskopa objekta koji se gradi“.

„Kao i uvek, radi se planski po utvrđenoj šemi tako da nije došlo do narušavanja statike, kao ni štete na objektu JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ Novi Sad, što se može utvrditi uporedbom sadašnjeg stanja sa stanjem koje je evidentirao sudski veštak pre početka svih radova“, ističe se u saopštenju investitora.

Dodaje se da su „iz visoke predostrožnosti“ radnici gradilišta „zamolili zaposlene“ u „Vodovodu“ da za svaki slučaj napuste objekat, dok se rad na navedenoj kampadi ne završi.

„Pretpostavljamo da su se radnici u takvoj situaciji uplašili, stoga su pozvali policiju, medije, kao i građevinsku inspekciju koja nije imala primedbe na radove“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da je nakon završetka kampade sve sanirano, a zgrada „Vodovoda“ bezbedna za dalje korišćenje.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je juče da je upravna zgrada tog preduzeća u centru Novog Sada počela da se urušava nakon „katastrofalne greške“ koju je napravio investitor koji zida stambenu zgradu u susedstvu, zbog čega su zaposleni hitno evakuisani.

Takođe, o svemu su obavešteni inspekcija i policija.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari