Ziđin gradi zid oko nekadašnjeg RTB kako bi se sprečile krađe 1Foto: EPA/ DAVID HECKER (Ilustracija)

Kompanija Ziđin Bor Copper započela je izgradnju zida oko fabrike u dužini od četiri kilometra, kako bi se zaustavili lopovi koji svakodnevno ulaze u neobezbeđen krug fabrike odakle kradu sekundarne sirovine.

Kako piše list Kolektiv, u toku je izgradnja zida od mešavine blokova i betona visine 2,60 metara, širine 20 centimetara i do sada je urađeno 800 metara.

Rukovodilac Sektora bezbedne proizvodnje u Ziđin Saša Perišić kazao je da zid opasuje pogone ogranka Topionice i rafinacije, da bi se u prvom navratu zaštitio bakar, ali bi trebalo da obuhvati i veći deo Rudnika bakra Bor.

„Pošto je 2020. proglašena za godinu definitivnog obračuna sa kriminalom u Ziđin Bor Copper, sve što se sada radi ima upravo tu svrhu. Jedna od glavnih stavki jeste zid preko koga će ići laserski elementi i niz dodataka koji onemogućavaju neovlašćeni ulazak nezaposlenih lica, čija je jedina namera otuđenje imovine Kompanije“, rekao je Perišić.

On je dodao da će zid i video sistem omogućavati da se prati kretanje i unutar Ziđina u toku noći, kišnih, maglovitih dana i smanjene vidljivosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari