Žika Gojković: Monarhista među direktorima 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS) i njegov, sada osporavani, predsednik Žika Gojković više su pažnje javnosti privukli unutrašnjim sukobima, optužbama za veze sa vlašću i članstvom Gojkovića u Odboru direktora M-tela, nego bilo kojim drugim dosadašnjim političkim aktivnostima – borbom za kralja i otadžbinu, obnovu monarhije, ili dugom karijerom u politici koju Gojković ima.

Gojković je kao narodni poslanik u prethodnom sazivu Skupštine bio još i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, predsednik Grupe prijateljstva Srbije i Brazila, član grupa prijateljstva Srbije sa SAD, Francuskom, Italijom i Holandijom.

U dosadašnjem političkom angažmanu bio je biran za narodnog poslanika u četiri mandata – na izborima 2008. 2012. 2014. – 2016. godine.

Bivši je zamenik predsednika Srpskog pokreta obnove (SPO) i predsednik pokrajinskog odbora te stranke.

Pored svih angažmana i funkcija koje je imao, Gojkoviću se sada spočitava to što je član borda direktora M-tela, ispostave državnog Telekoma Srbije u Crnoj Gori.

Otkrivanjem detalja o njegovom angažmanu Gojković i POKS dospevaju u žižu interesovanja javnosti u sred predizborne kampanje koju vode, što otvara prostor za nagađanja.

POKS je, kao deo koalicije NADA sa Demokratskom strankom Srbije, prvi na domaćoj političkoj sceni najavio izlazak na izbore na svim nivoima 2022. godine, predstavljajući lidera DSS Miloša Jovanovića kao predsedničkog kandidata.

Jovanović je dobio podršku Gojkovića, zajedno su krenuli u kampanju, rejting je krenuo da raste, barem kako sami tvrde.

U sred te kampanje jedan potez političkih protivnika dovodi do unutrašnjih sukoba u POKS-u koji su počeli nakon optužbi na račun Gojkovića da je postao član odbora M-tela zahvaljujući vezama sa Srpskom naprednom strankom, a završili isključivanjem Gojkovića iz stranke i pokušajem smene od strane frakcije koju vodi, ni više ni manje nego njegov kum.

Raskol i svađe dolaze u politički najnepovoljnijem trenutku za ovu stranku, a pitanje je kakve će to posledice ostaviti na njihovu dalju kampanju, rejting, pa i osvajanje novih mandata.

Kada se smire strasti, kao diplomirani ekonomista, menadžer u privredi i privatni preduzetnik, kako se navodi u njegovoj biografiji na Wikipediji, Gojković će se već snaći i za druge angažmane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari