„Živ je Draža, umro nije“: Kako je protekao dan kada je Čiča ponovo dobio svoju kuću u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Hvala bogu da je ovaj narod najzad učinio nešto za pomen našeg đenerala Draže.

  2. Koliko znam Drgoljubov sin je posle rata bio komunista.A njegov sin ne može dalje ne sa sps.Draži mu Ivica od dede logično.

  3. Dedu mi je ubio 43. Đaka narednika, nosioca ordena Sv.Save, Sudija dipl.pravnik. Sa velikim zadovoljstvom ću obići spomenik i zahvaliti se ubici mog dede Veselina.

  4. Ima na net-u završni govor Draže Mihajlovića sa suđenja zvuči prilično jadno.

  5. Bruka…član GO SPS i poslanik „socijalista“ otvara ovako nešto…da sam četnik, dobro bih razmislio.

  6. Београд 2023. А у њему Четници? Споменик Дражи? Сачувај ме Боже!

  7. Bas sam pre neki dan citala o zverstvima koje su cinili nad srpskim porodicama. Kako su klali citave porodice jer su sumnjali da su simpatizeri partizana. Ne volim ni ime da mu cujem,to je bio neljud,uzas,citajte malo

  8. DANAS sprovodi ozbiljnu cenzuru a sebe slovi za „profesionalni i nezavisni “ medij.
    Pa sto onda ne objaviste moje komentare?
    Da li ste culi za Racak ili Merkale ?
    Pa to se radi od doba Rima.
    Ima mnooooogo slucajeva gde su se partizani preoblacili u cetnike, vrsili bestijalne zlocine da bi ih pripisali cetnicima . Vranic je jedan od njih.
    Jedan od tih aktera iz Vranica je otisao za Australiju posle rata. Nadjite jedan argument zasto ga udba nije pronasla i likvidirala poput stotine drugih cetnika manje krivih ako je bio zaista cetnik?
    Taj lik se vratio devedesetih mrtav ladan u taj Vranic i ove nastradale porodice su isle kod lokalnih vlasti da se zale. Nista se nije desilo. Imate na yt o tome.
    Kako to objasnjavate?
    Kako to nije tema za medije od rts-a do N1? Ima samo na yt kanalima?
    Posle kazete da je narod apatican. Pa naravno kada svi pomenuti mediji lazu.
    Trgovac Tanasije Dumovic koji je iz Arandjelovca sa kaputom u kome su bili usiveni dukati namenjeni Kolu Srpskih sestara, skinut sa autobusa, ubijen i opljackan od komunista jer je trebalo finansirati borbu za vlast

    Mnoge takve pljacke bogatih Srba po unutrasnjosti su radili komunisti. Dakle , upadali u kuce , ubijali i pljackali.
    Imate oca Pavla Petrovica ( fiskalni savez) .
    Postoji aber u selima oko Topole da je Darinka Radovic cuvala njegovog oca Dusana Sana Petrovica tj. Da je on bio taj ranjeni partizan koga je Darinka cuvala u svojoj kuci u selu Rajkovac kod Topole. Muz joj je bio zarobljenistvu.Cetnici su je ubili i ubili su njene dve cerke. Partizan je preziveo.
    Nikad se zvanicno nije reklo ime tog partizana , Darinku su proglasili za narodnog heroja.
    Mozete praviti paralele na primer kako se Izraelci iako politicki razlicito orijentisani , udruzuju i nema disonantnih tonova kada je njihova stvar u pitanju.
    Samo pomislite kako su komunisti ( Nemacka i SSSR u ugovoru o nenapadanju ) igrali fudbal sa Nemcima u Cacku negde izmedju maja i juna 1941. ( Purisa Djordjevic) da bi kad e SSSR napadnut , skocili da se bore ali ne protiv okupatora vec za vlast. Zikica J. Je ubio dva zandara 7. Jula 1941!!!!! I to se slavilo za ustanak protiv okupatora!!! Komunisti su u uslovima okupacije izazvali gradjanski rat jer im je samo vlast bila bitna. Pri tome im je odgovaralo da ima sto vise zrtava . Otuda Kraljevo, Kragujevac , Draginjac.Mozete ih uporediti sa Hamasom.
    Pomuslite o desetinama hiljada civila pobijenim od septemra 44. Posle svih onih bombardovanja sto nemackih sto “ saveznickih „……..Setite se Koce Popovica koji insistira na jos intenzivnijem bombardovanju juzne Srbije…..da su i Englezi bili zgrozeni..

  9. „Muzej posvećen Čiča Draži ima 110 kvadrata, a goste će dočekivati istoričari. U spomen sobi izložene su stvari koje je imao kod sebe dok se skrivao, tokom Drugog svetskog rata i pred hapšenje, poput nekoliko pari naočara, perorez, torba, foto-aparat…“ . Te su stvari bile u depou službe. Znači …vlast je naredila da se daju. Oni stoje iza ovoga.

Ostavite komentar


Društvo

Danas je Međunarodni dan fizičke aktivnosti 8

Danas je Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je u cilju podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje Međunarodnog dana fizičke aktivnosti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.