Zlatnik i darovi za prvorođenu bebu u Velikom Gradištu 1Foto: velikogradiste.rs

Devojčici Andrei, prvorođenoj bebi u opštini Veliko Gradište i njenim roditeljima priređen je simboličan, svečani prijem a ugostio ih je predsednik Dragan Milić sa saradnicima, koji je, uz čestitke roditeljima i bebi, uručio poklon paket sa opremom za negu devojčice i zlatnik sa grbom opštine.

Mala Andrea rođena je drugog dana Božića, 8. januara, kao četvrto dete Zore i Danijela.

-Meni je zadovoljstvo da, kao i svake godine, početak obeležimo dolaskom jednog našeg novog sugrađanina. Mislim da nema veće stvari u jednoj porodici nego kad se rodi beba, kada dođe prinova u kuću, pogotovo na blagdan“, rekao je predsednik Milić.

Uz čestitke roditeljima i bebi, predsednik im je uručio poklon paket sa opremom za negu bebe i zlatnik sa grbom opštine.

Zlatnik i darovi za prvorođenu bebu u Velikom Gradištu 2
Foto: velikogradiste.rs

Ovom prilikom on je podsetio na pomoć koju opština pruža porodicama u podizanju dece, kao što su besplatan vrtić, doručak za osnovce i prevoz za srednjoškolce koji ispunjavaju uslove, kao i stipendije za studente i drugo, a
roditeljima novorođenčeta po 10.000 dinara za nabavku opreme za bebe.

U opštini Veliko Gradište poslednjih godina rađa se u proseku po 100 beba, a prethodne desetak više.

-Ja sam veoma zadovoljan ukoliko se i jedno dete rodilo zahvaljujući tim merama. Znači da smo postigli cilj i da su ta sredstva iz budžeta usmerena na pravu stvar, potvrdio je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.