U Zrenjaninu znakovi uništeni, nema ko da ih popravlja 1saobraćajni znak

Gotovo da nema ulice u Zrenjaninu u kojoj bar jedan saobraćajni znak nije iskrivljen, išaran ili potpuno uništen. Nadležni kao da nemaju rešenje za vandalizam, koji je najčešći uzrok uništavanja vertikalne saobraćajne signalizacije.

Ako znak strada na raskrsnici i ukoliko milicija izađe na uviđaj, onaj ko je znak oštetio, moraće i da ga plati. Ukoliko sve prođe bez svedoka, troškovi zamene padaju na teret gradskog budžeta, odnosno na teret Javnog preduzeća za urbanizam.

– Mi uništene saobraćajne znakove sklonimo, a naknada štete se ostvaruje ako policija podnese prijavu, odnosno ako se nađe počinilac. Saobraćajni znak košta između 10 000 i 13 000 dinara, kažu u Javnom preduzeću za urbanizam.

U komunalnoj miliciji kažu da su njihove nadležnosti u nivou službene beleške.

– Ukoliko komunalni milicajci naiđu na uništen saobraćajni znak, o tome sastave službenu belešku i proslede Javnom preduzeću za urbanizam, kažu u službi komunalne milicije.

Godišnje se popravi oko 70 saobraćajnih znakova na teritoriji grada. Najveći broj njih je polomljen, oboren, išaran a nešto se i pokrade. Ove godine, iako na terenu ima dosta saobraćajnih znakova koji praktično ne vrše svoju funkciju, popravki još nije bilo. Prema nezvaničnim informacijama, razlog za to je što grad još nema potpisan ugovor zs onima koji bi taj posao obavili.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari