“Zoo planet” dobio novi stacionar za povređene divlje i domaće životinje 1Foto: Udruženje Nada za životinje "Riska"

U novootvorenom stacinaru u selu Kamenica, Udruženja “ Zoo planet” povređene divlje i domaće životinje moći će brže da se oporave posle ukazane pomoći veterinara.

Uglavom će sve životinje iz jugoistočne Srbije koje zbrinemo biti smeštene u stacionaru 21 dan, što je period karantina pre nego što odu u stalni prostor za život“,  kaže predsednik “Zoo planeta” Dušan Stojanović.

Stojanović naglašava da je stacionar veoma važan za životinje u bilo kom slučaju – da ostaju u Zoo kutku u Kamenici, do samog oporavka dok se ne vrate u prirodu ili ne odu u neki regionalni prihvatni centar zavisno do vrste i problema životinje.

On dodaje da će posao sada biti olakšan i veterinarima sa kojima sarađuju, jer će u stacionaru moći na licu mesta da odrade neke lakše intervencije, preglede i prvu pomoć.

“Zoo planet” dobio novi stacionar za povređene divlje i domaće životinje 2
Foto: Zoo planet

Omladinska inicijativa “Solarni azil” zajedno sa niškom učeničkom kompanijom “Ekolim” koja je izradila solarni panel za dogrevanje stacionara, pružila je pomoć u opremanju stacionara.

Ovakav solarni panel izrađen od recikliranih limenki, doprineće da životinjama bude toplo, kao i smanjenju potrošnje električne energije.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari