Zorana Mihajlović Ćuti: Prestanite da pretite nasiljem, ponudite program na izborima 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Novi pozivi Aleksandra Jovanovića Ćute na nasilnu promenu vlasti predstavljaju nastavak zloupotrebe teme životne sredine u predizbornoj kampanji, rekla je potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je poručila da “Ćuta i drugi tzv. aktivisti” prestanu sa pretnjama nasiljem i da svoj program predstave građankama i građanima na izborima.

„Krijete se iza ekoloških tema, koje su iznad politike, dok istovremeno priznajete da organizujete političke proteste. Time što pretite nasiljem, blokirate međunarodni autoput i onemogućavate normalno funkcionisanje većini građana Srbije, pokazujete da vam je jedino stalo do toga, da po svaku cenu prikupite političke poene”, istakla je Mihajlović i dodala da u “vašem programu u kojem su blokade, zaustavljanje infrastrukture i protivljenje razvoju ne odlučuje se na ulici, nego na izborima”.

“Naš program je drugačiji, da imamo dobre puteve u svakom delu Srbije, a da kao zemlja budemo važan tranzitni koridor. Nećemo sačuvati ni ljude ni životnu sredinu tako što se u Srbiji neće raditi ništa, tako što se neće graditi ni putevi, ni pruge, ni fabrike. Borba za zdravu životnu sredinu ne znači zaustavljanje razvoja društva“, istakla je u saopštenju Zorana Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari