Zorana Mihajlović: Mediji u Srbiji su slobodni onoliko koliko žele da budu

Ministarka saobraćaja povodom Svetskog dana slobode medija

Ostavite komentar


  1. Da, i godine su samo broj, i zatvor je samo soba, i rob je slobodan samo onoliko koliko on to zeli… Recima se sve moze opravdati i izvrnuti.

  2. Zorana Mihajlović je našminkana onoliko koliko to želi da bude ali to zaista nema nikakve veze sa slobodnim medijima

  3. Ovaku „duboku misao“ sam moga ds pročitam samo u Alan Fordu.
    Što bi naš narod rekao-Baš je vickasta.

  4. Zorana u stvari hvali Danas, NIN, Nedeljnik i još par slobodnih redskcija… A za sve ostale kaže ds nisu novinari. Znači da su ostali samo propagandna glasila.

  5. Zahvaljujući uzurpaciji značajnih medija, kao RTS 1, SNS je došla na vlast i sve učinila da ukine sve institucije. Zato, lepa i pametna Zorana treba da zna da je pročitana i kao beskrupulozni i prevejani lažov, jer neće da govori o suštini. Šta se može očekivati od profesora sa Megatrenda?

    1. Lepa i pametna? Pobogu Bogdane za ovu konstataciju 1+. Lepa. Šta je na njoj i u njoj lepo? Pametna? Ja tu vidim bolesnu volju za moć i materijalne privilegije koje idu sa tim. Možda je tu nekada bilo kvaliteta, ali je sve to uništila vlast i alavost na pare.

  6. Poštujem gospodju Mihajlović, ali ne mogu da se ne upitam otkud joj pravo da kritikuje medije koje uredjuje njen šef i uvlakači oko njega? „Činjenica moraju da se drže ukoliko istinito žele da informišu javnost. Sve drugo nije novinarstvo“ napisala je ministarka. Dakle, s kojim pravom kritikuje „informisanje“ i „istine“ SNS glasila tipa informera, pinkova, beeee92 i drugih novoradikalskih biltena i glasnogovornika ideja i frustracija broja Jedan. ?

  7. Ako cemo iskreno i da se ne lazemo neki su zalutali u novinarstvo sebe nazivajuci novinarima . Da li moze da se zamisli novinar, onaj starog kova, kakav je nekada postojao i da se poredi sa vecinom danasnjih novinara , pa to bi bilo smesno eto samo to pokazuje na sta se novinarstvo svelo danas . A gde su oni novinari koji svojim tekstovima teze dobrobiti gradjana i drzavi potpomazuci svojim tekstovima da se zabludeli osveste , dajuci im jasne primere u cemu to grese bez ikakve zle namere ne svadjajuci razlicite opcije , pisuci tako da se zabludeli ne osete prozvani nego da stave prst na celo, ako ga imaju, i dobro razmisle o svemu i svojim postupcima, a oni koji i pored svega preteraju za njih postoji Tuzilastvo . Sta ce dva udruzenja novinara , to znaci da ni jedno nije dobro niti ima svrhu svog postojanja . Jedno je kao nezavisno a drugo je isto tako kao nezavisno , postoji Zakon za sve pa i za novinare .

  8. Mediji će ubrzo izveštavati o hapšenju pripadnika ex vlade Srbije, nakon ovog debakla i diktature SNS.

  9. Medini nikada nisu bili potpuno slobodni,a pogotovu danas.Ova izjava doticne pojave moze se shvatiti samo kao puki sakazam.

  10. „Mediji u Srbiji su slobodni onoliko koliko žele da budu“. Žene u Srbiji su slobodne onoliko koliko žele da budu slobodne. Da li je baš tako gospođo Mihajlović?

  11. Jeste… Slobodni mediji dokle god ih niko ne slusa. Kao sloboda govora u US. Kad neko pocne da slusa, na pr, nekog pojedinca, u US nestanes, ovde te ili javno ubiju ili u zatvor.

    1. Zanimljivo da si izabrao bas US kao primer gde sloboda govora ne postoji. Stvarno na svetu ne postoje bolji primeri od njih. Neverovatno sta vi ljudi pisete…

  12. Ministarka Mihajlović je mogla i da ilustruje tvrdnju rečima da se novinarima u Srbiji pale kuće i automobili i seku gume onoliko koliko oni to žele.

  13. Ha, ha, ovo je u rangu stare albanske poslovice: “Ako ideš, stići ćeš…“

  14. „Jedinu slobodu koju ne bi smeli da imaju je ona sloboda prema činjenicama.“ Zorana o slobodi novinara da pišu

    ..
    Moje pitanje je da li to propisuje ona ili njeni ja sta su cinjenice pa se to serbira novinaroma sa garnirungom

  15. Naročito su slobodni kad ih država plaća iz budžeta da budu „slobodni“.

  16. Greska u naslovu.Mediji u Srbiji su slobodni onoliko koliko su im placeni vlasnici.Dokazite suprotno

  17. A to što im neko presreće mejlove, hapsi, buši gume i pali kuće, to su sitnice na koje ne treba obraćati pažnju

  18. Srbija nema nikakvu slobodu medija a ova “nazovi izjava” je sramna.Ako
    ne moze NIKO osim Vodje da se pojavi na nacinalnim medijima,gde je tu
    sloboda?Ne postoji u Srbiji sloboda i to ne samo medija.

  19. Bravo Zorana. U ovoj zemlji novinari su slobodni koliko sami žele biti slobodni. To što sporadično neko dobije metak u glavu, paljenje kuće, otkaz na poslu, najozbiljnije pretnje na svakom koraku, Žeksova poluotvorena i zatvorena pisma, omalovažavanja predsednika republike upravo kad se postavi neko slobodno pitanje, to bi po vama bile posledice te slobode, prava sloboda, ili ja trabunjam tu mešto?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.