Zrenjanin: Čak 64 firme otvorene pomoću sredstava iz programa za samozapošljavanje 1zrenjanin centar

Uz podršku programa za samozapošljavanje Nacionalne službe za zapošljavanje prošle godine na teritoriji Srednjobanatskog okruga otvorene su 64 firme.

Uz delatnosti registrovane uz podršku programa za samozapošljavanje finansiranog preko Sekretarijata za privredu i turizam APV (pokrajinski javni poziv) i lokalnih samouprava (sufinansiranje programa zapošljavanja predviđeno LAPZ-om), ukupan broj novih firmi je 81, saopštila je danas filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu.

Subvencija za samozapošljavanje je u prošloj godini iznosila 250.000 dinara odnosno 270.000 dinara za osobe sa invaliditetom koje su pokretale biznis.

Otvoreno je devet firmi čija delatnost je vezana za obradu drveta, proizvodnja nameštaja, proizvoda od drveta, stolarske radionice, zatim sedam krojačkih radnji, po šest firmi iz oblasti mašinstva i proizvodnje hrane.

Iz oblasti intelektualnih usluga registrovano je 19 firmi, po pet advokatskih kancelarija, edukativnih i dizajnerskih, dok je delatnost njih četiri konsalting. Prošle godine registrovana je jedna knjigovodstvena agencija, četiri frizerska i dva kozmetička salona.

Sve više žena i mlađih osoba osnivaju firme a povećao se i broj novih firmi u selima, pa je u Kumanu i Banatskom Karađorđevu otvoreno po četiri, u Melencima, Aradcu i Srpskom Itebeju po jedna, Ravnom Topolovcu i Aleksandrovu po dve, Česteregu pet firmi.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari