Zrenjanin: Donacija robotića i dronova školama u Banatu 1Foto:M.P./Danas

Rotari klub Zrenjanin, u saradnji sa Rotari klubom Beograd – Čukarica, organizovao je u Zrenjaninu dodelu bespilotnih letelica dronova i robotića, osnovnim školama sa teritorije srednjeg i južnog Banata i opštine Žabalj.

Donaciju su dobile ukupno 22 škole, a u okviru dodele donacije organizovana je obuka za buduće korisnike, nastavnike informatike i tehnike.

„Ovaj grant sproveden je u saradnji s Ministarstvom prosvete Republike Srbije, tako da će nastavnici informatike i tehnike i tehnologije imati obuku, jer se u petom i šestom razredu uče programi “skreč” i “pajton” i đacima je taj dron vrlo zanimljiv. Drugi global grant je Rotari kluba Bor, u kom smo takođe učestvovali kao klub Sve ovo urađeno je u saradnji s organizacijom USAID i još nekim rotari klubovima iz inostranstva“, izjavila je Ivana Bošnjak, koordinatorka akcije iz Rotari kluba Zrenjanin

Sa teritorije Grada Zrenjanina, donaciju su dobile osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina, “Dr Boško Vrebalov” iz Melenaca, “Branko Radičević” iz Čente i “Bratstvo” iz Aradca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari