Zrenjanin: Klub finih zanata iz Mošorina prikuplja donacije za završetak učionice 1Foto: privatna arhiva

Još sedam dana preostalo je za završetak donatorske akcije za Klub finih zanata u Mošorinu preko koje se prikupljaju sredstva za završetak učionice Centra za zemljanu arhitekturu.

Reč je o svojevrsnoj zemljoučionici, objašnjava zrenjaninska inženjerka arhitekture Dragana Kojičić, koja u banatskom selu Mošorin više od decenije gradi zemljanu kuću i održava stručne radionice zemljane arhitekture.

„U Mošorinu smo pre 12 godina osnovali Klub finih zanata, tu je nikla ova banatska kuća od zemlje, po principima zemljane arhitekture. Ovde se održavaju radionice, gde se kroz teoriju i praksu bavimo promocijom zemljane arhitekture“, objašnjava dia Dragan Kojičić.

Nakon što su proteklog vikenda organizovali Dane otvorenih vrata, u Klubu finih zanata sa lepim vremenom počinju i svoju sezonu radova.

„Početkom meseca pokrenuli smo našu prvu kampanju za donacije, kako bismo završili učionicu, spavaonicu i spoljašnje tuševe i tako obezbedili bolje uslove za rad i pružili kvalitetniji sadržaj tokom sezone posetiocima. Ostalo je još sedam dana kampanje, “, objašnjava Dragana Kojičić

Udruženje “Klub finih zanata” osnovano je 2010. u Mošorinu i bavi se promocijom starih zanata, promocijom savremenih načina primene starih zanata, i edukacijom u domenu zanatskih veština.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari