Zrenjanin: Klub finih zanata u Mošorinu organizuje Dane otvorenih vrata 1Foto:D.K.

Klub finih zanata u Mošorinu i zrenjaninska inženjerka arhitekture Dragana Kojičič organizuju Dane otvorenih vrata, koji će se održati narednog vikenda, u subotu i nedelju, 23. i 24. aprila.

Kako su naveli, sa lepim vremenom počinju sezonu radova, a sve zainteresovane građane koji su želeli da ih posete, a nije bilo prilike, pozivaju na Dane otvorenih vrata gde će moći da vide šta su do sada uradili i šta još planiraju.

„Početkom meseca pokrenuli smo našu prvu kampanju za donacije, kako bismo završili učionicu, spavaonicu i spoljašnje tuševe i tako obezbedili bolje uslove za rad i pružili kvalitetniji sadržaj“, objašnjava dia Dragana Kojičić koja je svoja znanja o zemljanoj arhitekturi pretočila u gradnju zemljanog objekta u Mošorinu, gde je sedište Kluba i mesto doržavanja brojnih radioca o zemljanoj gradnji.

Dragana je prošle godine, sa kolegama iz beogradskog studija MADA, učestvovala na Bijenalu arhitekture u Veneciji, sa radom Kako ćemo živeti zajedno“, o čemu je Danas pisao.

Ona će, kako kaže, i ove godine 6. avgusta organizovati LALA Earthland festival, po treći put, koji će biti posvećen ženama i prirodi, kao i razne druge manje radionice tokom građevinske sezone u Mošorinu, ali i u Mostaru, na Kelebiji i Regio Earth festivalu u Mađarskoj.

„Posebno nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku da organizujemo prve sertifikovane obuke za majstore za gradnju zemljom, priznate na evropskom nivou u neformalnom obrazovanju“, najavljuje Dragana Kojičić.

Udruženje “Klub finih zanata” osnovano je 2010. u Mošorinu i bavi se promocijom starih zanata, promocijom savremenih načina primene starih zanata, i edukacijom u domenu zanatskih veština.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari