Zrenjanin: Nagrade za poeziju dobilo četvoro Zagrepčana 1

Na konkursu za izbor najbolje poezije, proze i esejistike književnog časopisa „Ulaznica“ i ove godine dominirali su autori sa prostora bivše Jugoslavije, a četiri od devet nagrada pripale su autorima iz Zagreba.

Kako objašnjavaju u zrenjaninskoj biblioteci, koja je već punih pola veka izdavač ovog časopisa, na javni poziv odazvao se veliki broj autora.

Na konkurs je stiglo preko 2.000 radova iz svih država bivše Jugoslavije, a stizali su i iz Austrije, Švedske, Nemačke, Kanade. Nagrađeni su se izdvojili ukupnim utiskom i celovitošću izraza. Ovogodišnji konkurs razbio je predrasude o mladosti dobitnika i pokazao da se žiri rukovodi jedino i isključivo književnim kvalitetima, objašnjava urednik „Ulaznice“ Vladimir Arsenić.

Žiri je jednoglasno doneo odluke o nagradama. U oblasti poezije prva je pripala Mirjani Miljković iz Zagreba za pesmu „Drugarice nisu posustale“. Drugonagrađena je Sanja Radulović iz Doboja, a treća mesto je dobio Vigor Vukotić iz Zagreba. U kategoriji proze prvonagrađena je Bojana Karavidić, Novi Sad, druga je Korana Serdarević, Zagreb, a treći Nikola Popović, Beograd. U oblasti eseja najbolji je Miloš Mihailović, Sombor, druga nagrada pripala je Ani Narandžić iz Zagreba, a treća Jovanu Pavloviću iz Kraljeva. Nagrađeni radovi biće štampani u posebnom broju časopisa „Ulaznica“, a za nagrađene će biti organizovana svečanost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari