Zrenjanin: Najavljeno poskupljenje daljinskog grejanja 1privatna arhiva

Prilikom obilaska radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže u zrenjaninskom naselju “Ruža Šulman” iz gradske uprave i toplane najavili su poskupljenje daljinskog grejanja.

Zrenjaninci, priključeni na sistem daljinskog grejanja, od početka grejne sezone grejanje će plaćati po višim cenama.

To su danas najavili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predstavnici Javnog komunalnog preduzeća “Gradska toplana”.

Oni su obišli radove na rekonstrukciji vrelovodne mreže u zrenjaninskom naselju “Ruža Šulman”, koja se privodi kraju.

–  Moram istaći da cene za fiksni deo unazad pet godina nisu menjane i podizane. U dogovoru s našom Gradskom toplanom učinićemo sve da to bude u najmanjoj mogućoj meri i da građanima, krajnjim korisnicima, što više olakšamo ovu sezonu koja je neizvesna, sa neizvesnom cenom energenata – rekao je gradonačelnik i poručio da svi moramo biti spremni da štedimo, da se ponašamo racionalno.

I predstavnici Javnog komunalnog preduzeća “Gradska toplana” kažu da je poskupljenje nepopularno ali neminovno. Koliko će poskupljenje biti, nije rečeno.

Na predlog Gradske toplane, saglasnost daje Gradsko veće.

Zrenjaninci daljinsko grejanje plaćaju u toku grejne sezone, a ostalim mesecima plaćaju samo fiksni deo koji iznosi 1.260 dinara.

Očekivati je da će novi cenovnik početi da se primenjuje sa početkom grejne sezone, koja u Zrenjaninu počinje 15.oktobra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari